andilove

Alla inlägg under januari 2012

Av Andrea - 16 januari 2012 20:14

Jag läser: Djävulens märke,Brobyggarna(I try!),Abandon,Hål i huvudet

Veckans bokrecensioner:

Titel: Elsas värld
Orginaltitel: 
Författare: Sofi Fahrman
Serie: Elsatrilogin
Del: 2
Utgiven: 2010
Förlag: Norstedts
Sidor: 406
Elsa är tillbaka från sin lyxiga semester på Franska Rivieran med Hugo. För Elsa innebär det hennes nya spännande jobb på Bladet men för Hugo är det inte så bra.

Hur ska Elsa kunna bevaka modeveckan i New York när hon överskred sitt visum och hur kommer det sig att hennes konkurrent Mikaela von Platzer alltid verkar vara steget före henne?
Och hur står det till mellan henne och Hugo egentligen? Är det finito for ever?

Usch,återigen. Jag fattar fortfarande inte grejen med författaren på framsidan. Inte snyggt! Ärligt talat tycker jag baksidan skulle passa bättre som ett omslag,om man tog bort baksidestexten. 

Karaktärerna är fortfarande ganska uppblåsta. Min tidigare favorit Maria är fortfarande OK,men nu blev hon också uppblåst(som Elsa ungefär). Elsa är en riktig idiot. Jag tycker synd om henne.
Inte för att hon är dissad - för att hon är en sån idiot. Jag undrar om det är meningen om man ska hata henne?
Favoriten blev nog Mr. Fab. Eller nää,Fransesca. 

Språket tycker jag fortfarande är hemskt. Jag ogillar svengelska och blandingar med svenska och engelska..

Titeln är inte lockande eller speciell. Sanningen är att det är litet trist med "Elsa mode,Elsas värld och Elsas hemlighet". Samtidigt så vet jag inte vad jag själv skulle döpt den till - men inte Elsas värld i alla fall!

Handlingen är väl snäppet bättre än den förra. Men jag ogillar den fortfarande, inget riktigt speciellt.
Av någon anledningen vill jag läsa den sista delen. Undra varför.. Kanske vill se hur det går med Elsa,men vem vet! Mest gillade jag nästan Alex Schulmans gästkapitel!
Totalbetyg: 4,5/10
Tack Norsteds för rec:exet,trots boken inte var den bästa var det snällt :D

Titel: Resten får du  ta reda på själv
Orginaltitel: Before I fall
Författare: Lauren Oliver
Serie:
Del:
Utgiven: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 479
Samantha/Sam är tjejen som har allt. Hon är populär,har den bästa pojkvännen. Ja allt,allt från den bästa parkeringsplatsen till det bästa bordet i matsalen.
Det var tänkt att fredagen den tolfte februari,amordagen,skulle bli ännu en perfekt dag i hennes perfekta liv.
Istället blev det hennes sista.
Men,hon fick sju chanser att göra om dagen.
Ta reda på varför hon dog den mystiska döden,vem som egentligen är hennes vän och vem som inte är det.

Wow! Vilken bok alltså! Bara baksidestexten fick mig att bli glad,det verkade vara en bra bok.
Omslaget är snyggt! Det engelska är också fint,men det här känns så mystiskt - på ett bra sätt. Och det matchar titeln på något sätt.

Karaktärerna,ja de är verkliga! Jag skulle vilja veta mer om Sams gamla vänskap med Kent,mer om Izzy och även Anna. Sen från början förstod jag att det skulle vara något speciellt med(Markera texten för att se spoiler)[ Juliet Sykes] Jag kände det på mig. Mina favoritkaraktärer var nog Sam,Kent,Elody,Juliet Sykes,Izzy..Ja dem
Hatkaraktären är nog Rob och Laurey

Språket. Nej,jag har inga speciella åsikter på det. Det var bra och lätt att läsa. Ja bortsett från låten de sjöng när Juliet kom. Jag kan inte franska(det var väl franska?). Det var lättsamt,helt enkelt. Annars skulle jag inte kunna läsa ut det på mindre än en dag,inte sant?
PoV var också bra.. Inga fler åsikter där inte!

Titeln var bra,Before I fall gillar jag också - men den här känns mer passande. Det är ju t.e.x i den sista meningen i boken - och där passar den utmärkt. Jag gillar när titeln är det avslutande,då startar den och avslutar boken!

Handlingen måste väl vara det jag gillar mest?! Så himla grym. Jag har alltid gillat såna här saker,när man får flera chanser att göra om dagen. Det var en gång i ett tv-program jag såg,och sen dess har jag alltid velat läsa på det sättet! Alltså med sådan handling!

Totalbetyg: 9,5/10
Tack Bonnier Carlsen för recensionsexemplar på den här underbara boken

Titel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Orginaltitel: 
Författare: Johanna Thydell
Serie:
Del:
Utgiven: 2011
Förlag: Alfabeta
Sidor: 245
Hejsan och välkommen till Nora Johanssons liv. Här älskar man folk som inte älskar en tillbaka,pluggar på det som inte kommer med på provet,och gör en massa andra idiotiska saker som ingen bryr sig om.

Nora är en vanlig tonåring i mängden,inte supersnygg inte superful. Inte superintilligent,men inte den osmartaste heller. Ja,en vanlig tonåring helt enkelt.

Sorry,men den här recensionen börjar dålig. SKIPPA OMSLAGET! Fult,olockande,nej tyvärr! Titeln tar nästan hela omslaget. Och I taket lyser stjärnorna av samma författare har nästan samma omslag,med andra färger. Just mitt omslag är inte som  det man kan köpa med hjärtan och så,men jaja. Och så är det samma typsnitt som Det fattas en tärning

Karaktärerna känns,suddiga. I taket lyser sjärnorna så kände jag mig nära karaktärerna,tyckte synd om dem och så,men här ..nja. Jag tycker lite synd om Nora för hon har så dålig självförtroende,fast lite tycker jag om henne,men Lisa är verkligen en bortskämd unge,hon kunde väl i alla fall lyssna på Nora? 
Jossan var seg i början med sen blev hon okej.

Språket - stort nej. Massa "dom",och ni vet hur jag är med det. Visst,vissa kanske gillar när det är tonårsspråk och så,men jag är inte tonåring och jag gillar det inte. Och jag tror inte jag kommer gilla det när jag blir tonåring,eller när jag blir vuxen. 

Titeln stämmer ju väldigt bra med boken,men den tar upp hela omslaget vilket inte är bra. Och så är det inte lockande. Men samtidigt måste jag erkänna att jag inte kommer på något bättre?  The secret diary of Nora Johansson? Nepp,inte direkt bättre. För den känns inte så hemlig.

Handlingen var inte direkt "wow",ärligt talat läste jag bara vidare för att se om Nora skämmer bort sig lite mer. Ärligt talat inget mer. I min läsdagbok citerade jag det som "HEMSKT språk. Kass handling." och även " Fick mig att skratta lite. Med betoning på lite."

Totalbetyg: 4/10
Tack Alfabeta för recensionsexemplaret på boken :)
Veckans bokvideor:
Del 1

Del 2
Topp fem: Hungerspelen&Andens kraft-1,Nightshade-2,Prinsessa för alltid-3,Resten får du ta reda på själv 4 , Cirkeln-5

Veckosammanfattning:

Vecka 8

Antal ulästa böcker: 8  - WOW!

Antal böcker jag läst (oklara):  3(som jag läst i)


Jämförelse med förra veckan:
Jättebra! Jag lyckades med en bok varje dag den här veckan,två i måndags! Där satt den ;D

Antal svenska böcker: 7
Antal engelska böcker: 

Mannliga författare: 2
Kvinnliga författare: 6

Bästa bok: Resten får du ta reda på själv

Resten får du ta reda på själv

Sämsta bok: Ursäkta att man vill bli lite älskad

Alla böcker lästa i förra veckan:

Dubbelbokat,Sophie Kinsella
Mirakel,Renate Nedregård
Resten får du ta reda på själv,Lauren Oliver
Ursäkta att man vill bli lite älskad,Johanna  Thydell
Liv&Lovisa,Emma Granholm
Dear John,Nicholas Sparks 
Legend,Richard Matheson
Elsas värld,Sofi Farhman 

Av Andrea - 15 januari 2012 18:15

I'm back from the party! Haha :P Först så möttes(samlades) vi alla hos Teda,sen så gick vi till McDonalds och åt(men ingen åt kyckling,för den verkar ju vara misshandlad),Teda öppnade sina presenter,sen så åkte vi tunnelbana till bowlinghallen,bowlade(Teda,Issa och Linn vann med ca 10 poäng,men det beror på att jag var superdålig i början,fast sen bättrade jag på mig och fick tredje bästa snittpoäng(av 6 då..men ändå!). Sen så gick vi hem,passade på att ta en gratis cupcake från Cupcake STHLM(genom att gilla på fb),sen gick vi till Vasa Parken och spelade in lite skräckfilm,frös ihjäl oss och skrämde ihjäl oss med hjälp av buskarna och det vi antog var en uteliggare(eller mördare med tanke på filmen vi spelade in?). Men sen gick vi i alla fall till Teda("efterfest"),och vi flummade mest. Jo,det var mening att vi skulle spela in resten av filmen,men det blev inte lyckad.

Sen gick Sofie och vi körde tecknet,blev asrädda för vi snackade skräckfilmer och annat och efter det spelade vi Pippispelet för att lugna ner oss,men med tanke på alla mystiska ljud så gick inte det så bra.

Men sen vågade vi ta oss upp,mest med argumentet att ifall tv:en var avstängd så kunde den där flickan komma ut ur den(någon skräckfilm) så vi såg på tv tills Tedas föräldrar kom,och då gick vi hem :)
Nu 3 bilder från dagen(Oja,jag har många mer,men jag vill inte retas så jag publicerar inte dem ;) )

 

Teda som öppnar sin present från mig  

Tedas present från mig(Hungerspelen såklart ;) )

Bowlingbanan :)


Andrea♥  

Av Andrea - 15 januari 2012 12:00

Tidsinställt

Hejsan! Nu är jag nog hos Teda,och hon ska få sin present.

Men vad är det för present?

    Svårt att gissa va?  ;)

Av Andrea - 14 januari 2012 22:29

Hejsan svejsan :)
Jag är ju hos min mormor,och sitter och tittar igen om en massa bilder från 2005 osv. Nu har jag överfört några till bloggen som ni kan få titta på.  

När jag var liten gick jag på showdans! Men det var inte riktigt dans,och här är jag som leder för Följa John  

Bara jag som tycker att NK:s julskyltning var mycket bättre förr?    

Jag står med en rosa mössa längst bak. Inte den ljusrosa,det är Emelie. Åh,och där är Teda. Fast ja,det är klart,ni hittar inte lika lätt som jag eftersom ni inte känner Teda(bortsett från ni som känner henne,eller i alla fall känner igen henne.)  
Haha :)  

Juste,det är inte den tjugofemte bilderna är tagna(alltså julaftons.) Kameran var inställd en dag före.  

Åh,gud,det där är jag :P  

Finns det några snälla barn här?  

Den här bilden har nog många som passerat in och ut i mitt rum sett,för jag har den uppsatt på dörren.  

Eller så är det den här.  
Wow! Det är en massa snö och jag och Abtin är inte sura på varandra! Fast såklart,jag  var kanske fem när bilderna togs. Nej förresten,jag var fem,inte kanske.      

Japp,det var lite bilder från julen 05.

Gud vad jag var liten! Nu ska jag kolla andra bilder från när jag var yngre!
Andrea♥ :)

Av Andrea - 14 januari 2012 22:05

Hmm,lättare att skriva vad jag inte har gjort. Bloggat! Nej jag bara skojade. Jag har inte gjort så mycket så att bloggat är det enda jag inte gjort. Dessutom har jag bloggat! Fast på min bokblogg. Därför kan jag inte ljuga och säga att "jag har inte haft tid". För jag har haft tid. Men ändå inte så mycket. Jag hade tänkt blogga från mobilen,men hade inte batteri.

Att jag hann blogga på min bokblogg är inte samma sak,för där kan jag lätt blogga från mobilen! Jag har ju blogg.se appen.
Vad hände med appen bloggplatsen tänkte göra i oktober? Jag menar,den som skulle släppas under oktober!

Aja,idag vaknade jag klockan tio efter en väldigt konstig dröm(ni kan läsa om den på bokbloggen),samtidigt som min pappa kom in med ett glas smoothie. Jag läste en stund(Ursäkta att man vill bli lite älskad). Eller jag kanske läste Hål i huvudet? Struntsamma.

Jag läste under den större delen av förmiddagen,tills klockan blev tolv ungefär(fast jag hann blogga och så..).

Då skulle jag och pappa ut på stan och fixa mina ständigt trasiga glasögon. De satte lite vax(inte öronvax) så att den skulle hålla sig,sen ska de fixa ett nytt par. Efter det gick vi för att titta lite på jackor,men vi hittade inget.
Så vi gick till Jensens Boffhouse(nej jag tänker inte skriva Böfhouse),och åt lunch. Det tog lååång tid innan maten kom,ifall att ni undrar.

Men gott var det.
Sen traskade vi i alla fall hem(eller ärligt talat,vi åkte buss..) och hemma läste jag ut Ursäkta att man vill bli lite älskad och var inne på datan,men hade ingen lust att blogga.

Runt sextiden så åkte vi till min mormor,och här är jag nu. Mina föräldrar är på bio och hämtar mig om någon timme. Så till dess är jag här.

Har läst ungefär halva Elsas värld,och jag måste medge att den är bättre än ettan. Samtidigt så är den inte direkt bra.
Ja,ifall den skulle bli för dålig har jag Abandon och Hål i huvudet i väskan. Jag vet,jag skulle vara här i ca 5 timmar och tog med mig 3 böcker? Och alla läxor.

Vilket påminner mig,jag borde läsa en stund. Alltså läsa läxor. Vi har tre läsläxor den här veckan,engelska,NO och SO.

Jag vet,det intresserar ju er jättemycket. Och bara för att intressera er lite mer - vi har matteläxa också!

Mina böcker

Andrea

Av Andrea - 13 januari 2012 14:52

Haha,börjar inlägget såhär,ett samtal mellan mig&pappa för ett tag sedan(det vill säga 2011)

Pappa: Vet du vilket datum jorden går under på?
Jag: Ja,den tjugoförsta december nästa år 

Pappa: Nej..

Jag: Jahapp,närdå då?

Pappa: Fredag den trettonde januari,för det är otursdagen.

Jag: Pappa,det är Tedas födelsedag..

Haha :)
Men verkligen grattis Teda!♥  Du kommer älska din present av mig. Eller alltså,jag älskar den i alla fall,haha.
På söndag innan jag går till henne så kommer jag blogga ett inlägg med kortet för att se om någon kan lista ut vad jag ska ge till henne. Det är inte så svårt att veta faktiskt. Just nu,genom att ha läst min blogg så är det inte så svårt att lista ut var det är..
Men verkligen stort GRATTIS Teda!

Jag har känt dig i omkring 7 år nu,jättemycket med tanke på att jag bara är 11/snart tolv! 

Det här är nog min favoritbild på mig och Teda,haha:) Första dagen i skolan♥

Jag var tvungen att ta den här bilden,kolla Linn! Haha :P

På mitt födelsedags inlägg för Teda förra året så hade jag klistrat in den här,som både jag och T hade tagit samma på(om varandra) 

5% Vem?
10% Sådär "/
20% Bekanta
30% Kompisar
40% Tycker om dig 
50% Jättebra kompisar
60% Vi föralltid
70% Jag älskar dig
80% Du är min bror/syster I VERKLIGHETEN OCH ANNARS
90% Älskar dig jättemycket
100% Kan inte leva utan dig
110% Du betyder mest!
120% Älskar dig mest i hela världen
150% Vill aldrig förlora dig du är mitt allt

(Jo,jag redigerade den lite nu eftersom jag inte använder förkortningar som mkt osv. Dessutom gjorde jag stor bokstav *suck*)


Nu blev det här ett långt inlägg . Men jag har känt Teda länge. Samma sak med Issa,jag glömde att skriva inlägg på hennes födelsedag ;/ Aja,jag kommer nog gå i samma skola som henne till hösten,så då är det bara att skriva då :P

Två bilder till innan jag nästan avslutar:

Åh!  När vi gått ut dagis :)

Åååh! Så himla söt bild :P Jag sitter där med min docka:P


Innan jag avslutar det långa inlägget:

Jag måste ju berätta om dagen Teda började på mitt dagis!
Hon var jätteblyg! Vilmer(hennes tvilling) gick direkt och lekte med killarna,medan Teda typ ställde sig någonstans på gården. Sen gick jag fram till henne(jag lovar,jag var värsta Nicke Nyfiken. Det är jag nu med,för det mesta) och försökte prata med henne,men så blyg som Teda var sprang hon iväg,och jag fortsatte förfölja henne. Haha :)
Men sen blev vi vänner i alla fall,och det är vi fortfarande!

Grattis Teda♥ 

Av Andrea - 12 januari 2012 20:38

Jomen idag fick jag de där 5 jag skulle få från Gilla Böcker,tack så mycket förresten :D
Men nu har jag över 20 olästa böcker. Och det är så olikt mig! Men som tur är så väntar jag bara 3 böcker till.Så vitt jag vet.. Ni får veta vilka det är när de kommer:P

De nya böckerna har jag ju skrivit,men ni får en bild i alla fall! En bild säger mer än 1000 ord. 

Man ser titlarna,så jag skriver dem inte.  


Idag har jag haft skola,köpt Tedas födelsedagspresent(hon blir tolv imorgon!  Och det är ungefär 7 år sedan vi träffades,på dagis! Mer om det imorgon :D ),hämtat böcker åt mig själv(köper man en present kan man lika gärna få en tillbaka! Sen har jag kommit hem och påbörjat en ny bok. Den ska jag hålla hemlig för er!
I alla fall,i planeringen har jag kommit till kapitel 10,tror det ska vara ca 30 kapitel.

Men nu ska jag stänga av datorn,så vi hörs imorgon :)
Andrea♥ 

Av Andrea - 11 januari 2012 20:59

Nja,rubriken borde egentligen vara Böcker&Bad,men bubbel lät så bubbligt så jag bubbeltog det. Skojade bara :P
Aja,som rubriken säger "Bad" har jag alltså precis badat! En skön timme med mig,vattnet och Liv&Lovisa(En bok,inte några människor!!) Boken var bra,bättre än Simon&Sophie(jag vet,trist med liknande titlar!) och imorgon kommer min recension på bokbloggen ifall att någon är intresserad :)

Idag var jag med några kompisar,vi hade mellistävling(delar upp oss två och två,jag och den jag var med hann inte göra,så vi gör nästa gång) och klippte i en film vi gör :)
Sen samtidigt som vi var på Ica för att köpa ingredienser så hämtade jag ut två paket jag hade,ett från Norstedts och ett från Månpocket(men man vet inte varifrån det är på framsidan,så jag listade ut vilka böcker det var själv utan att titta(alltså innan jag öppnade :D ) skills! )

Ni får en dålig bild,men jag skriver vilka böcker det var,så ni fattar vad som är nytt bland de olästa(jag förväntar mig inte att ni ska minnas vilka det var i måndags,direkt!).

Böckerna var Elsas värld,Djävulens märke och Skuggvarelser&Blodetsröst(dubbelvolym). Sen så när jag kom hem förut så hade ett paket trillat in också,Laura -  Flickan från havet,den fick jag från Excess!  Som ni ser på bilden är den i fickformat,och annorlunda mot alla böcker jag läst tidigare :D
Det gjorde min dag,ungefär.
Bortsett från,hmm,hur ska jag skriva det så ni inte förstår samtidigt som de som vet om de förstår?
Jo jag vet. "Desperat",haha. Jag vet att de flesta tycker jag verkar jättekonstig nu,men de jag var med idag förstår,helt klart! :P


Men tack så mycket för böckerna!!!! Jag är superglad! :)

Presentation


En foto,musik,tv-serie,fandom och bokbloggs-relaterad blogg av en tolvårig flicka som älskar THG och HP

 

Bloglovin

bloglovin Just nu har jag 19 följare :)

Sök i bloggen

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Translate

RSS

Besöksstatistik

Bloglovin


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se