andilove

Alla inlägg under januari 2012

Av Andrea - 10 januari 2012 19:49


För kanske femtio år sedan(överdriv) på Keelas blogg så hade hon några sådana här,och sen dess har jag gått in med jämna mellanrum. Jag kanske inte må vara en tonåring,men nog stämmer dem!

(VERKLIGEN)

Som ibland när JB-låtar fastnat på mig eftersom kompisar sjugit på dem!

Det där stämmer in på mig,men mes på min storebror!

Det här stämmer in på Issa! Alltså Issa när hon gör sina roliga skratt som låter..ja roliga!

Verkligen!  När jag ska vara arg för någonting(och så är jag arg inombords) men så ler jag.

(den ska vara varm också!)

En gång hittade jag typ 200 kronor i en bok :D Som jag höll på att slänga! o.OSärskilt när jag gör någonting konstigt,typ miner för mig själv!


Långt inlägg,men bara bilder så jaa!
Andrea♥ 


Av Andrea - 10 januari 2012 19:16

För någon dag sen så skrev jag lite om särskrivningar,och då var det ju Fannys bloggnamn. Jag menade inget illa med det - och såvitt jag förstår det så tog Fanny inte heller illa upp. Problemet löst,right?
Nepp,tydligen inte! Hon skrev om det på sin blogg(fast inte om att hon är arg eller så utan att hon inte tänkt på det innan).

Då vill jag se vad de andra tycker,om de tänkt på de eller så.

Och då ser man senaste kommentaren 
"jag har aldrig täkt det när jag har sett namnet första in dryket när jag såg din blogg namn på din blogg så täker jag tror att hon heter säker Fanny och har en sims 3 blogg och det stämnde ju . Nu vart jag lite sur för att Andrea skrev det på sin blogg eller vem det var som gjorde det men jag tyckte det var dumnt skirvet jag hade inte täkt på det tills hon skrev det -.-"

Då blir jag lite irriterad,jag menar,vad vet hon liksom? Är det dumt skrivet att skriva så,eller? Det är mina tankar,och samtidigt tyckte jag att Fanny skulle kunna veta. Vad ska jag göra,kommenterar jag det blir det antagligen fler såna här kommentarer som Lisas(hon ovan). Ska jag mejla? Det känns överdrivet. Då kan jag få med det när jag skriver lite om särskrivningar.

Iallafall,jag svarade på det:

"

Hmm,varför var det dumt skrivet? Jag menar,min blogg,mina tankar. Och det var mina tankar.."

För det är ju så liksom. Skulle hon ta illa upp är det bara att skriva det,men jag tycker inte det är elakt?
Nu tittade jag in igen,för en stund sen och ser kommentaren

"i från 15 åriga Lisa

Tisdag 10 jan 17:32

Andre nu ska jag förklara .
Du skriver på din blogg om hons blogg och sen så skriver du att du har misstolkat hons namn med fantasims3.bloggplatsen.se
och sen skriver du det hell på din blogg du kan ju hålla dig inom dig tyckte jag för nu när du nämnde det så tänker man ju hela tiden på det när man ser bloggens namn -.- det är det jag tycker är så jävla typiskt av dig"

Då blev jag lite irriterad(ja,lite mer irriterad då). Jag bryr mig egentligen inte,men vad i hela världen är det som är  så jävla typiskt gjort av mig? Att jag skrev att man kan särskriva en bloggerskas namn?
Bravo Andrea,skickas in i fängelset? Är det det ni tänker? Det är väl bara att ignorera sådana saker,eller är det bara jag som kan det?

Jag skrev en sista kommentar

"Alltså jag vill inte starta något bråk eller det,men jag får väl skriva vad jag vill? Så vitt jag vet har inte Fanny tagit illa upp.. Och det där jävla typiskt av dig kan du för f-n ta tillbaka,för du känner inte mig,eller hur? Du behöver inte bli sur eller något.
Fanny,alltså jag vill verkligen inte bråka på din blogg,men ifall du skulle skriva något lite lustigt om min blogg och jag skrev om det på min blogg och får en kommentar som Lisas förstår du kanske att man blir lite arg? :)"

Nu skiter jag i det.  Hon kan vara sur för något som jag gjort,men jag tycker inte jag gjort det minsta fel.
Eller har jag det? Har jag verkligen gjort fel genom att särskriva?


Vet ni vad,rubriken är "Alltså ofta..",men den kunde lika gärna vara "Alltså softa.."
Aja,whatever. Ni kan haka upp er på sådant. Men jag bryr mig inte. Men det är ändå inte kul att se sådant.
Och jag vet att jag skrev "Och jag bryr mig inte",och därför kommer väl ett par av er tänka "Jaha då,men då behöver du väl inte skriva om det"(Förresten,jag vet att någon kommer göra det!). Men saken är det att jag ville få det klargjort för er

Förresten vet jag att hon sagt förlåt(skriver 20.03),men jag tänker inte ta bort inlägget,för jag är säker på att såna här situationer kommer upp igen.

Nu går vi över till det som inlägget skulle handla om från början!
Det är en bok som heter Utan titel som släpps i januari/februari.

Omslagsbild: Utan titel

Att fylla år har alltid gett mig en känsla av att allt stannar upp. Man befinner sig i jordens mitt, den som allting kretsar kring. Det är exakt samma känsla som jag hade när mamma dog. Då var det som om klotet slutade snurra alldeles tvärt och i samma stund började jag flyta tyngdlös genom Stockholm och jag hörde inget och trodde att alla andra var lika påverkade som jag. Men alla andra gick stadigt på marken och tittade inte ens upp på mig, där jag kryssade planlöst över himlen i tron att jag aldrig skulle komma ner igen.

(Text från Raben&Sjögren) 


Och mina grannar/två tjejer som gick i min skola förut(de är båda två,alltså grannar och två tjejer som gått i min skola) har gjort en musikvideo för den! Och jag tänkte låta er höra den. De sjunger faktiskt bra tycker jag :)

Andrea♥

Av Andrea - 9 januari 2012 18:11
Läser just nu: Resten får du ta reda på själv,Abandon,Brobyggarna(försöker i alla fall!)
 

Wow! Detta är alla böcker jag fick i recex-idag! 9 st!
Stort tack Damm Förlag,StyxFantasy,Alfabeta och Bonnier Carlsen 
Jag är superglad-men kan förmodligen inte köpa en bok förrän på bokrean,dessutom så väntar fortfarande böcker från Månpocket,Nordstedts och Gilla Böcker!

Har bara påbörjat Resten får du ta reda på själv - men den äger! Är på sida 349 av 476,det är hyffsat med tanke på att jag påbörjade idag! Det var den boken jag hämtade ut först.


Veckans bokrecensioner:

(Inte läst vecka 1)Titel: Dear John
Författare: Nicholas Sparks
Utgiven: 2010
Förlag: Sphere
Sidor: 338
Handling:
John var rebellen i skolan,och sedan började han jobba i armen. Men,en sommar när han åker till sin pappa så träffar han Savannah,och för henne kan han ändra sig.
Men sommaren tog snabbt slut och han åkte tillbaka till Tyskland.
Han kom tillbaka sommaren efter,men efter 911-attackerna så blir distansen större.
Klarar de distansen,eller är det slutet på kärlekshistorien?

Omslaget tyckte jag inte något vidare om. Jag hatar för det mesta när det är från filmen osv. Och guess what? På baksidan  står det t.e.x Amanda Seyfried och att Lasse Hallström har regisserat den!
Är det bara jag som ogillar det? Tror inte det!

Karaktärerna är trovärdiga.  Men ingen är någon favorit,nej verkligen inte. Savannah hatade jag från första stund,och ni som sett filmen/läst boken förstår nog varför jag fortsätter hata henne. Karaktären som jag gillade mest var nog Tim. Sen Johns pappa(vet inte varför)!
Språket,alltså jag är väl inte rätt person för att döma språket. Jag menar,mitt engelska ordförråd är inte supermegastort,så jag kan inte säga det. Men,jag tycker faktiskt språket var bra,jag förstod det mesta!
Och det är ju bra. Tycker jag.
PoW var ju Johns,och den var bra. Det är inte ofta jag läser ur killars perspektiv. Jag tror det mest beror på att jag läser ur kvinnliga författares böcker,och de skriver ofta ur kvinnliga karaktärers PoW. Men ibland manliga. Aja,eftersom det här var en manlig författare skrev han ur en killes perspektiv.
Jag undrar om de flesta killar är sådär! För John kändes ganska känslig,att han kunde ändra sig från den rebelliska armekillen han var till ja,en känslig kille åt Savannah!
Titeln är inte lockande. Jag menar,Dear John,det låter som ett brev. T.e.x Dear John,how is it in Germany?
Det är inte så jättemycket brev. Samtidigt så händer det nog viktigaste i ett brev.
Dessutom sticker det ut lite,jättemånga av hans böcker börjar med TheThe Notebook,The Choise osv.
Handlingen..Hm.  Som jag citerat i min läsdagbok "Det kändes som om boken började runt sida 235. Innan dess vände jag blad för att se om någonting intressant hände på nästa sida. Och det gjorde det knappt.."
Sen så citerade jag också "Boken var sådär. En kille från armen som träffar en tjej han vill ändra sig för. Blir känslig,tillbaka till armen.." Skriver inte resten för det spoilar. Skrev det inte ens i läsdagboken,fast jag tänkte det!
Boken är bra,men jag skulle inte spendera min månadspeng på den!
Lite trög ibland,om jag får säga det(vilket jag får).

Totalbetyg: 7/10
Tack Abtin för att jag fick den här i julklapp av dig :D

Titel: Tankeläsaren
Orginaltitel: Graceling
Författare: Kristin Cashore
Serie: De utvalda
Del: 1
Utgiven: 2011
Förlag: Semic Tack för recex!
Sidor: 479
Första meningen: Total mörker rådde här nere i fängelsehålorna, men Katsa hade en karta i huvudet.
Handling:
Katsa bor i sin morbror Randas kungadöme,ett av sju. Men hon inte bara bor hos honom,hon tillhör honom.
Katsa är nämligen en särling - alla som fötts med två olika ögonfärger är särlingar och har olika gåvor,dessutom tillhör de kungarna. Är deras gåvor användbara behåller kungen dem,annars så skickas dem tillbaka till familjen.
Artonåriga Katsa har dödandets gåva,och därför har hon utnyttjats av sin kung genom att skickats ut för att döda,hota eller lemlästa kungens fiender. Hon dödade någon för första gången som åtta.

Men allt förändras när hon träffar den unge prins Po. Han är också särling. Tillsammans ger de sig av för  döda en ondskefull kung. 
Men hur ska de kunna förgöra en ondskefull kung - om han har gåvan att förvränga folks tankar?
Och är det verkligen dödandets gåva Katsa har?


Betyg:
Omslag: 4/5
- Snyggt,men på något sätt inte tillräckligt! Jag gillar nog Semics omslag för Vargbröder mer(var det nu kommer in i inlägget).
Karaktärer: 4/5
- Trovärdiga,men inte tillräckliga! Haha,juste,så knasig som jag är så tänkte jag Po som Nalle Puh(Winnie the Pooh). Men det fick mig bara att gilla honom :)
Språket: 5/5
Titel: 4/5
- Men den kan vara vilseledande! Jag började tänka om den där unga tankeläsarflickan på ett av Katsas uppdrag av Randa var viktig..
Handling: 4/5
- Den var trög i början.

Totalbetyg: 7,5/10
Personlig åsikt: Jag gillar konceptet med att särlingar skickas till kungen(fast superelakt såklart.) Och konceptet med särlingarna.. Jag gillar Katsa,men mest Po,Raffin och Bitterblue..
Boken är bra och läsvärd,och jag längtar tills Monstrets Dotter kommer ut! :)
(Inte läst vecka 1!)

Title: Princess in the spotlight
Author: Meg Cabot

Series: The princess diaries

Part: 2
Year of publication: 2001
Publishers: HarperTeen(HarperCollins)
Pages: 223
Story:

Mia don't thought that the princess thing would be as big as it is,and she never thought that the princess lessons with grandma should be so annoying. But it is with grandma,so it isn't so strange. And they just keep going,and going and going.
Her mum is still dating Mr. Gianini,and she's pregnant! And they are getting married!
And of course,while grandma still is in the city,she intends to infere in the wedding plans.
She do it so big,but is that the wedding who mum and Mr. G wants?
Oh,and that's not the only thing that grandma do who makes Mia mad. Grandma has fixed a interview with the propably best journalists!
And who is it who sends anonymous loveletters to Mia?

Grade:
Cover: 2/5
- No thanks
Characters: 5/5
- So truly.
Title: 3/5
- It's matching,but not good..
Language: 3/5
- Hah,Mias language good? Haha,but it's funny.
Story: 4/5
Totally grade : 7/10
Personal opinion: I think that the book(and the first book) just is like the prologue the better books,who come after the second!
Veckans bokvideo:
Topp fem: Hungerspelen&Andens kraft-1,Nightshade-2,Prinsessa för alltid-3,Resten får du ta reda på själv(även ifall att jag inte läst ut den-4,Cirkeln(PLL)-5

Veckosammanfattning:

Vecka 1

Antal ulästa böcker: 5  - Bra!

Antal böcker jag läst (oklara):  3


Jämförelse med förra veckan:
Sääämre(överdriv),ingen engelsk,men 2 över fyrahundra,2 över 300 en över 200
Dessutom vet jag att jag kommer läsa minst en engelsk bok vecka 2,för jag har redan läst klart Dear John 

Antal svenska böcker: 5
Antal engelska böcker: 

Mannliga författare: 0
Kvinnliga författare: 5

Bästa bok: Det borde finnas regler

Det borde finnas regler

Sämsta bok: Janis den magnifika

Alla böcker lästa i förra veckan:

Det borde finnas regler,Lina Arvidsson(recension kommer när  boken släpps ut)
Tankeläsaren,Kristin Cashore
Den perfekte mannen,Sheila O' Flanagan
Janis den magnifika,Johanna Nilsson
Älskar - Hatar,Jenny Downham 


Av Andrea - 9 januari 2012 13:27

Haha! 3 stycken paket att hämta. Egentligen 4,ett kollade jag inte på när jag tog bilden för jag läste inte vem den tillhörde.(För den var i kuvert,och de var inte de här). De tre andra kan jag hämta klockan 15.00

Den fjärde har jag hämtat,och jag har längtat supermycket på den boken,den verkar superbra och författaren verkar också bra,och jag har hört mycket gott om den hos andra bokbloggerskor som läst den på eng. !

Bland annat Lisa på Bladvändaren har skrivit gott om den(5/5)

Aja,ni får veta vilket bok det är när jag skriver bokmåndagen :D
Tills dess - försök lista ut det!

Andrea♥ 

Av Andrea - 9 januari 2012 12:52

Ni minns när ni alla slutade skolan den tjugoförsta istället för tjugoandra(som jag!)??

Nu är det jag som får ha skadeglädje mot er(Jo,jag vet att ni i hemlighet tänkte HAHA)! Och nu är det min tur! 

Medan ni går i skolan och träffar era vänner så sitter jag i min skrivbordsstol och kolla på förra veckans avsnitt av Elsas värld som jag missade.
SÅ,låt mig känne skadeglädje nu!

Det här är jag

Det här är ni


Skadeglädjen - Den enda sanna glädjen?

Andrea♥ 

Av Andrea - 8 januari 2012 21:01

Jo,nu är det inte Andrea här utan Lilla fröken PetAndi! Ja,stor skillnad mellan Andrea och mig,PetAndi!
Dagens ämne är : Misstolkning blandat med särskrivning
Jag misstolkar nog allting,men det är inte det som är grejen.

Det är två saker som jag stört mig på oändligt länge! Okej,den andra grejen stör jag mig egentligen inte på. Men i alla fall.
Den ene är

Hotmail 

Hur kan man inte misstolka det här genom att särskriva? Hot-mail!
Hallå! HOTMAIL? Vill du hota någon via mail? Kontakta hotmail! 


Den andra är en bloggerskas namn! Det är jättelätt att misstolka det genom särskrivning! 
Det är faktiskt Fannys blogg!  

(Bild från hennes blogg,tyckte det behövdes en bild!)


Jomen kolla fantasims3.bloggplatsen.se

Sen ska jag särskriva det(ignorerar bloggplatsen.se nu)
Fan-ta-sims-3

Det blir ju inte bra! Då kanske man tror det är en simshaters blogg(tills man ser bloggen då!)


(Ta inget illa upp Fanny,det är bara en grej som slår mig ibland(ja,inte bokstavligt slår men du fattar!)! Som man kan misstolka,och dagens ämne var nu misstolka!) 


Man kan misstolka mitt bloggnamn också,andilove kan bli and I love! Haha,en gång hade jag en header där det stod "And I love " med stora bokstäver,och sedan med mindre "andilove" Alltså And I love Andilove :D

 Har ni några misstolkade särskrivningar?


Vi ses när jag,Lilla fröken PetAndi,dyker upp igen!
Med misstolkade hälsningar,

Lilla fröken PetAndi 


Av Andrea - 8 januari 2012 18:50

Japp,för 639 dagar sedan böjade jag skriva dikter när jag hade tråkigt,på min pappas mobil. Och jag gör det forfarande(dock på min egen nu) .  Tänkte bara visa er hur poetisk jag är. Haha.


Aja,idag åkte vi(pappa,jag,Abtin) till IKEA för att hitta en bokhylla till mig. Men jag hade tänkt mig en sådan som jag har nu,för att sätta en likadan under,men den fanns inte kvar. Så jag köpte ingen!
Buhu :(
Ska jag ha 4 st olika bokhyllor? Det blir bara fult! *Snyft*

Förresten,ni får spela mot mig på wordfeud. Jag heter Andilove :) Såg att någon skickat en inbjudan,sen så frågade jag vem det är och hon svarade en bloggläsare :) Det är kul,att få lära känna sina läsare lite,på något sätt! Inte för att jag lär känna dem genom alfapet,men i alla fall :-)Juste,min mamma köpte en blå kofta till mig från Mango :) Den var söt!

Jo,den är söt i verkligheten!
Andre♥ 

Av Andrea - 7 januari 2012 21:00

Nepp,de kommer väl nästa vecka(v. 2,för er som inte håller koll -.-) istället,antar jag. Och då har jag något att se fram emot när skolan börjar.

För övrigt kan jag  ju alltid nöja mig med..

 

Japp,den här hade i alla fall trillat ner i brevlådan när vi var borta! Och den verkar bra hitills(ja,är bara på sida 57 eller något,men ändå)! Tack Brombergs!  

En bild från i torsdags när jag och mamma promenerade till sjön ;)

Aja,nu ska jag läsa. Igår var jag superlat på läsfronten och kanske läste fyra sidor,medan jag läste runt 400 i torsdags.

Ja,jag är konstig,I know!
Andrea♥ 


Presentation


En foto,musik,tv-serie,fandom och bokbloggs-relaterad blogg av en tolvårig flicka som älskar THG och HP

 

Bloglovin

bloglovin Just nu har jag 19 följare :)

Sök i bloggen

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7 8
9 10 11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21 22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Translate

RSS

Besöksstatistik

Bloglovin


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se