andilove

Senaste inläggen

Av Andrea - 22 januari 2012 19:58

..vips så gjorde jag ett eget tv-omslag,haha :P

Bortsett från att de saknar det mystiska så är jag nöjd :D Men jag gillade bilden jag tog så!

Ska nog titta på PLL nu,är det bra? Det tror(HOPPAS) jag det är. Jag har hört blandade åsikter :D

Förresten så var Linn hemma hos mig idag och vi gjorde det ena och det andra(?)!
Och nu ska jag bada. Eller badet ska tappas klart först :D
I'm still here bitches! And I know everything/A

(Haha)

Av Andrea - 21 januari 2012 16:20

Ja,sånt som gör en glad på Wordfeud:
 

Kan berätta att jag nu har många fler,haha :P  

Som jag skrev förut,ni får adda mig på wordfeud,det är kul att höra vad ni säger :D  

Man kan säga att jag vann mot min pappa där :P

 

Heh,jag har 102 och motspelaren 12 :P
Inte för att  det här gör mig glad men?..

 

Jag som bara skulle ringa min pappa via Viber..Ska jag välja mellan "Pappa or Pappa"   

Ska fixa information till en läxa nu,så vi hörs sen :)
Andrea♥ 

Av Andrea - 20 januari 2012 18:52

Inte för att jag har något speciellt att göra,men det är ju fredag så IT'S FRIDAY,FRIDAY!

Aja,idag fick jag 5 böcker,yay! 
Tack Norstedts och B. Wahlströms!

Fem stycken jättebra böcker(hoppas jag!)
Och sen två böcker till kommer från B. Wahlströms,Rör mig inte och För Evigt!
Jag är glad :D


Förresten,jag tror jag håller på att bli lite utav en hundmänniska(JAG bli en hundmänniska! Ni som känner mig,bara lite,vet hur konstigt det är). När jag läste/läste ut boken Ensamma hjärtan och hemlösa hundar så känner jag att det enda jag vill ha är en fluffig,liten chokladfärgad hund som heter Boofle(uttalas: Boofel) :D

Andrea♥ 

Av Andrea - 19 januari 2012 19:37

Hello! My name's Andrea and I'm a bookaholic ;)
Haha,skojade bara. Eller inte..

Aja,whatever!
Idag runt fyra mötte jag pappa i Gamla Stan,och vi gick till Sciene Fiction bokhandelns där jag köpte två böcker jag velat ha superlänge!

Belysningen var dålig där jag tog bilden!

Köpte Wolfsbane(Nightshade #2) av Andrea(♥) Cremer och Divergent(Divergent #1) av Veronica Roth! Jättebra bokköp ju! Och bara för 210 kronor ungefär! Wolfsbane ska jag minsann läsa i  helgen :D Det är bara att läga Abandon åt sidan,igen. Men jag läser den inte,seriöst,det är den värsta Cabot-bok jag läst,och den är bra,men det går så segt! I promise! Jag påbörjade den när jag fick den,någon gång i november och jag har fortfarande inte slutat den,inte ens läst mer än 200 sidor. Den kommer få låga betyg,kan jag lova er ;)

Aja,sen efter att vi köpt  böcker promenerade vi till en restaurang där vi åt mat,konstigt va? Det var jättegott,åt filet mignot med klyftpotatis,sallad och bea. Det var smarrigt! Sen gick vi hem,jag och pappa,och nu är jag i mitt hem. Konstigt va? Haha,skojade bara. Men nu ska jag läsa lite i min bok - Ensamma hjärtan och hemlösa hundar! Hörs senare - det vill säga imorgon ;)

 

    

Andrea♥

Av Andrea - 18 januari 2012 19:27

Hej.

Jag har inte bloggat och jag har tröttnat. Slutar blogga helt enkelt,hejdå andilove.bloggplatsen.se

Nepp,skojade såklart bara. Fast jag har inte bloggat,och jag har inte orkat.
Igår gick jag hem till Teda med Issa och vi installerade alla mina sims på hennes dator(jag är för snäll ju!) och idag efter skolan var jag med Issa och vi spelade sims och lagade jättestora pannkakor..

Börjar få tillbaka simslusten,efter att den varit borta sen..sjuttionio månader sen? Haha,skojade bara såklart. Men jag har faktiskt inte spelat sims på länge. Men nu gjorde jag det och vår familj verkar bli jätterolig,och de har ett jättesnyggt hemtrevligt hem som Sanne har gjort,bild:

Både jag och Issa tycker om huset!

Aja,när jag ändå bloggar kan jag väl passa på att berätta att jag fått 3 böcker från Bonnier Pocket

Jane Eyre - Charlotte Bronte
Beautiful dead Jonas bok - Eden Maguire
Ensamma hjärtan och hemlösa hundar - Lucy Dillon

Ska läsa någon av dem när jag är klar med Hål i huvudet.
Vi får hoppas att även min blogglust kommer tillbaka imorgon!
Andrea♥ 

Av Andrea - 16 januari 2012 20:14

Jag läser: Djävulens märke,Brobyggarna(I try!),Abandon,Hål i huvudet

Veckans bokrecensioner:

Titel: Elsas värld
Orginaltitel: 
Författare: Sofi Fahrman
Serie: Elsatrilogin
Del: 2
Utgiven: 2010
Förlag: Norstedts
Sidor: 406
Elsa är tillbaka från sin lyxiga semester på Franska Rivieran med Hugo. För Elsa innebär det hennes nya spännande jobb på Bladet men för Hugo är det inte så bra.

Hur ska Elsa kunna bevaka modeveckan i New York när hon överskred sitt visum och hur kommer det sig att hennes konkurrent Mikaela von Platzer alltid verkar vara steget före henne?
Och hur står det till mellan henne och Hugo egentligen? Är det finito for ever?

Usch,återigen. Jag fattar fortfarande inte grejen med författaren på framsidan. Inte snyggt! Ärligt talat tycker jag baksidan skulle passa bättre som ett omslag,om man tog bort baksidestexten. 

Karaktärerna är fortfarande ganska uppblåsta. Min tidigare favorit Maria är fortfarande OK,men nu blev hon också uppblåst(som Elsa ungefär). Elsa är en riktig idiot. Jag tycker synd om henne.
Inte för att hon är dissad - för att hon är en sån idiot. Jag undrar om det är meningen om man ska hata henne?
Favoriten blev nog Mr. Fab. Eller nää,Fransesca. 

Språket tycker jag fortfarande är hemskt. Jag ogillar svengelska och blandingar med svenska och engelska..

Titeln är inte lockande eller speciell. Sanningen är att det är litet trist med "Elsa mode,Elsas värld och Elsas hemlighet". Samtidigt så vet jag inte vad jag själv skulle döpt den till - men inte Elsas värld i alla fall!

Handlingen är väl snäppet bättre än den förra. Men jag ogillar den fortfarande, inget riktigt speciellt.
Av någon anledningen vill jag läsa den sista delen. Undra varför.. Kanske vill se hur det går med Elsa,men vem vet! Mest gillade jag nästan Alex Schulmans gästkapitel!
Totalbetyg: 4,5/10
Tack Norsteds för rec:exet,trots boken inte var den bästa var det snällt :D

Titel: Resten får du  ta reda på själv
Orginaltitel: Before I fall
Författare: Lauren Oliver
Serie:
Del:
Utgiven: 2012
Förlag: Bonnier Carlsen
Sidor: 479
Samantha/Sam är tjejen som har allt. Hon är populär,har den bästa pojkvännen. Ja allt,allt från den bästa parkeringsplatsen till det bästa bordet i matsalen.
Det var tänkt att fredagen den tolfte februari,amordagen,skulle bli ännu en perfekt dag i hennes perfekta liv.
Istället blev det hennes sista.
Men,hon fick sju chanser att göra om dagen.
Ta reda på varför hon dog den mystiska döden,vem som egentligen är hennes vän och vem som inte är det.

Wow! Vilken bok alltså! Bara baksidestexten fick mig att bli glad,det verkade vara en bra bok.
Omslaget är snyggt! Det engelska är också fint,men det här känns så mystiskt - på ett bra sätt. Och det matchar titeln på något sätt.

Karaktärerna,ja de är verkliga! Jag skulle vilja veta mer om Sams gamla vänskap med Kent,mer om Izzy och även Anna. Sen från början förstod jag att det skulle vara något speciellt med(Markera texten för att se spoiler)[ Juliet Sykes] Jag kände det på mig. Mina favoritkaraktärer var nog Sam,Kent,Elody,Juliet Sykes,Izzy..Ja dem
Hatkaraktären är nog Rob och Laurey

Språket. Nej,jag har inga speciella åsikter på det. Det var bra och lätt att läsa. Ja bortsett från låten de sjöng när Juliet kom. Jag kan inte franska(det var väl franska?). Det var lättsamt,helt enkelt. Annars skulle jag inte kunna läsa ut det på mindre än en dag,inte sant?
PoV var också bra.. Inga fler åsikter där inte!

Titeln var bra,Before I fall gillar jag också - men den här känns mer passande. Det är ju t.e.x i den sista meningen i boken - och där passar den utmärkt. Jag gillar när titeln är det avslutande,då startar den och avslutar boken!

Handlingen måste väl vara det jag gillar mest?! Så himla grym. Jag har alltid gillat såna här saker,när man får flera chanser att göra om dagen. Det var en gång i ett tv-program jag såg,och sen dess har jag alltid velat läsa på det sättet! Alltså med sådan handling!

Totalbetyg: 9,5/10
Tack Bonnier Carlsen för recensionsexemplar på den här underbara boken

Titel: Ursäkta att man vill bli lite älskad
Orginaltitel: 
Författare: Johanna Thydell
Serie:
Del:
Utgiven: 2011
Förlag: Alfabeta
Sidor: 245
Hejsan och välkommen till Nora Johanssons liv. Här älskar man folk som inte älskar en tillbaka,pluggar på det som inte kommer med på provet,och gör en massa andra idiotiska saker som ingen bryr sig om.

Nora är en vanlig tonåring i mängden,inte supersnygg inte superful. Inte superintilligent,men inte den osmartaste heller. Ja,en vanlig tonåring helt enkelt.

Sorry,men den här recensionen börjar dålig. SKIPPA OMSLAGET! Fult,olockande,nej tyvärr! Titeln tar nästan hela omslaget. Och I taket lyser stjärnorna av samma författare har nästan samma omslag,med andra färger. Just mitt omslag är inte som  det man kan köpa med hjärtan och så,men jaja. Och så är det samma typsnitt som Det fattas en tärning

Karaktärerna känns,suddiga. I taket lyser sjärnorna så kände jag mig nära karaktärerna,tyckte synd om dem och så,men här ..nja. Jag tycker lite synd om Nora för hon har så dålig självförtroende,fast lite tycker jag om henne,men Lisa är verkligen en bortskämd unge,hon kunde väl i alla fall lyssna på Nora? 
Jossan var seg i början med sen blev hon okej.

Språket - stort nej. Massa "dom",och ni vet hur jag är med det. Visst,vissa kanske gillar när det är tonårsspråk och så,men jag är inte tonåring och jag gillar det inte. Och jag tror inte jag kommer gilla det när jag blir tonåring,eller när jag blir vuxen. 

Titeln stämmer ju väldigt bra med boken,men den tar upp hela omslaget vilket inte är bra. Och så är det inte lockande. Men samtidigt måste jag erkänna att jag inte kommer på något bättre?  The secret diary of Nora Johansson? Nepp,inte direkt bättre. För den känns inte så hemlig.

Handlingen var inte direkt "wow",ärligt talat läste jag bara vidare för att se om Nora skämmer bort sig lite mer. Ärligt talat inget mer. I min läsdagbok citerade jag det som "HEMSKT språk. Kass handling." och även " Fick mig att skratta lite. Med betoning på lite."

Totalbetyg: 4/10
Tack Alfabeta för recensionsexemplaret på boken :)
Veckans bokvideor:
Del 1

Del 2
Topp fem: Hungerspelen&Andens kraft-1,Nightshade-2,Prinsessa för alltid-3,Resten får du ta reda på själv 4 , Cirkeln-5

Veckosammanfattning:

Vecka 8

Antal ulästa böcker: 8  - WOW!

Antal böcker jag läst (oklara):  3(som jag läst i)


Jämförelse med förra veckan:
Jättebra! Jag lyckades med en bok varje dag den här veckan,två i måndags! Där satt den ;D

Antal svenska böcker: 7
Antal engelska böcker: 

Mannliga författare: 2
Kvinnliga författare: 6

Bästa bok: Resten får du ta reda på själv

Resten får du ta reda på själv

Sämsta bok: Ursäkta att man vill bli lite älskad

Alla böcker lästa i förra veckan:

Dubbelbokat,Sophie Kinsella
Mirakel,Renate Nedregård
Resten får du ta reda på själv,Lauren Oliver
Ursäkta att man vill bli lite älskad,Johanna  Thydell
Liv&Lovisa,Emma Granholm
Dear John,Nicholas Sparks 
Legend,Richard Matheson
Elsas värld,Sofi Farhman 

Av Andrea - 15 januari 2012 18:15

I'm back from the party! Haha :P Först så möttes(samlades) vi alla hos Teda,sen så gick vi till McDonalds och åt(men ingen åt kyckling,för den verkar ju vara misshandlad),Teda öppnade sina presenter,sen så åkte vi tunnelbana till bowlinghallen,bowlade(Teda,Issa och Linn vann med ca 10 poäng,men det beror på att jag var superdålig i början,fast sen bättrade jag på mig och fick tredje bästa snittpoäng(av 6 då..men ändå!). Sen så gick vi hem,passade på att ta en gratis cupcake från Cupcake STHLM(genom att gilla på fb),sen gick vi till Vasa Parken och spelade in lite skräckfilm,frös ihjäl oss och skrämde ihjäl oss med hjälp av buskarna och det vi antog var en uteliggare(eller mördare med tanke på filmen vi spelade in?). Men sen gick vi i alla fall till Teda("efterfest"),och vi flummade mest. Jo,det var mening att vi skulle spela in resten av filmen,men det blev inte lyckad.

Sen gick Sofie och vi körde tecknet,blev asrädda för vi snackade skräckfilmer och annat och efter det spelade vi Pippispelet för att lugna ner oss,men med tanke på alla mystiska ljud så gick inte det så bra.

Men sen vågade vi ta oss upp,mest med argumentet att ifall tv:en var avstängd så kunde den där flickan komma ut ur den(någon skräckfilm) så vi såg på tv tills Tedas föräldrar kom,och då gick vi hem :)
Nu 3 bilder från dagen(Oja,jag har många mer,men jag vill inte retas så jag publicerar inte dem ;) )

 

Teda som öppnar sin present från mig  

Tedas present från mig(Hungerspelen såklart ;) )

Bowlingbanan :)


Andrea♥  

Av Andrea - 15 januari 2012 12:00

Tidsinställt

Hejsan! Nu är jag nog hos Teda,och hon ska få sin present.

Men vad är det för present?

    Svårt att gissa va?  ;)

Presentation


En foto,musik,tv-serie,fandom och bokbloggs-relaterad blogg av en tolvårig flicka som älskar THG och HP

 

Bloglovin

bloglovin Just nu har jag 19 följare :)

Sök i bloggen

Fråga mig

55 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2013
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Translate

RSS

Besöksstatistik

Bloglovin


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se